header-varausehdot

Bokningsvillkor

Allmänna bokningsvillkor

Dessa villkor har upprättats för att säkra ett fungerande samarbete. Villkoren träder i kraft efter det att kunden betalat förskottsbetalningen som är 30 % av boendekostnaden. Slutbetalningen debiteras 4 veckor före hyrestidens början. Betalningar för sista- minuten-bokningar (mindre än 4 veckor före hyrestidens början) debiteras på en och samma gång. Bokning kan enbart göras av person som fyllt 18 år. Av minderåriga behöver vi förmyndarens skriftliga medgivande före hyrestidens början. Förmyndaren ska komma överens med resmålets handhavare om överlåtelse av nyckel 2 - 3 dagar före hyrestidens början. Handhavarens kontaktuppgifter och körinstruktioner till resmålet bifogas tillsammans med slutbetalningen.

MINIMUMTIDER FÖR BOKNING

Under jul och nyår samt under veckorna 8-16 är minimumtiden för bokning en vecka och bokningens startdatum lördag (lör-lör). Övriga tider är minimumtiden för bokning tre dygn och startdatumet kan vara vilket som helst.

ANVÄNDNING AV RESMÅLET

Resmålet står till kundens förfogande från kl. 16.00 på ankomstdagen till kl. 12.00 på avresedagen. Hyran inkluderar en fri nyttjanderätt av resmålet, sängkläderna (madrasser, täcken, kuddar), brännveden och servisen. Egna linnekläder ska tas med till resmålet. Kunden ska se till att städningen sker under hyrestiden och vid dess upphörande om annat inte överenskommits. Om städningen inte utförts på ett tillfredställande sätt är vi tvungna att debitera kunden för städkostnader.

Boendet på resmålet får inte användas av fler personer än vad har överenskommits i samband med bokning av boende. Införsel av sällskapsdjur måste meddelas vid bokningen.

Kunden är skyldig ersätta resmålet eller dess bohag för de skador som skett under vistelsen, bortsett från små skador och nedslitning som hör till normal livsföring.

Angående anmärkningar och klagomål som rör utrustningen i boendet på resmålet ber vi er rikta direkt till handhavaren. Klagomål som inkommit till oss i efterhand kan vi tyvärr inte uppmärksamma.

AVBOKNINGSVILLKOR

Avbokning ska ske via e-post eller brev. Om avbokning sker minst 28 dygn före hyrestidens början, återbetalas förskottsbetalningen bortsett från avbokningskostnader på 40 € och expeditionskostnader på 10 €. Om avbokning sker 28-21 dygn före hyrestidens början, erhålls en förskottsbetalning. Vid avbokningar som sker senare debiteras hela kostnaden om man inte lyckas hyra ut resmålets boende till någon annan. Om avbokning sker före hyrestidens början på grund av ett allvarligt sjukdomsfall som drabbat hyresgästen eller hans/hennes närstående, kommer hyresbeloppet att återbetalas tillbaka bortsett från avboknings- och expeditionskostnader på 50 € som dras av summan. Vid sådana fall ska ett läkarintyg om skäl för avbokning vara oss till hands.

VÅR RÄTT ATT AVBOKA EN BOKNING

Vid följande undantagsfall förbehåller vi oss rätten att avboka en bokning:

  • Om det är i fråga om ett oöverstigligt hinder, force majeure. Vid sådant fall återbetalas hyresbeloppet i sin helhet till kunden och därutöver en kompensation på 50 € för eventuella kostnader som åsamkas kunden. Dessutom strävar RukaResidences efter att kunna hjälpa till med att skaffa en motsvarande boendeform på andra resmål.
  • Om förskotts- eller slutbetalningen INTE skett innan förfallodatumet gått ut.

Förbehåller vi oss rätten till prisförändringar gällande nya bokningar.

 

Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss!

RukaResidences

 


Kontaktuppgifter

RukaResidences
Jarintie 36
01840 KLAUKKALA
FINLAND

+358 (0)50 367 4842

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.